Terugblik buurtbijeenkomsten

18-07-2024
343 keer bekeken

In juni en juli organiseerden we 7 bijeenkomsten in verschillende buurten langs het traject Zwolle-Olst. Tijdens deze bijeenkomsten namen we de omwonenden mee in de plannen voor de dijkversterking.

In Wijhe, Olst, Den Nul, Herxen, Windesheim en Zwolle vertelden waarom en hoe we de dijk in die buurt gaan versterken. Ook gingen we in op wat inwoners hiervan zullen merken en werd er actuele informatie gedeeld over de formele procedure om de plannen definitief vast te stellen, toekomstige werkzaamheden en wat we gaan doen om schades te voorkomen. 

Er werden veel vragen gesteld tijdens de bijeenkomsten. Zowel kritische kanttekeningen bij keuzes en afwegingen in het project als vragen over hoe we omgaan met schade, de uitvoering en de natuur. Hierin hebben we geprobeerd uit te leggen waarom keuzes zo gemaakt zijn. Soms willen we wel anders, maar kan het niet.

We blijven in gesprek met de omgeving. In het najaar verwachten we dat de plannen ter inzage worden gelegd. 

Presentaties bijeenkomsten

Hieronder staat de presentatie per buurtbijeenkomst inclusief de gestelde vragen die tijdens de bijeenkomst niet (volledig) beantwoord konden worden. Heb je nog vragen naar aanleiding van de tekeningen in deze presentaties of de presentatie in het algemeen? Dan kun je ons bereiken op info@ijsselwerken.nl

Veelgestelde vragen

Veel vragen vind je al uitgewerkt in onze Veelgestelde vragenlijst. De komende weken voegen we hier meer vragen aan toe vanuit de buurtbijeenkomsten. 

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen